Τα πολυκαρβονικά φύλλα αποτελούν σύγχρονα υλικά, τα οποία υπερέχουν έναντι των παραδοσιακών (όπως το γυαλί) με δυνατότητες πολλαπλών εφαρμογών.

  • Είναι ελαφριά, εύκαμπτα, ανθεκτικά, πρακτικά άθραυστα, θερμομονωτικά, φωτοδιαπερατά, ηχομονωτικά και παρέχουν προστασία από την ηλιακή και υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Αποτρέπουν την εξάπλωση της φωτιάς και του καπνού.
  • Εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους και δημιουργούν θερμική ευεξία.
  • Καθαρίζονται εύκολα, αφού αποτρέπουν τη σκόνη να επικάθεται και να συσσωρεύεται επάνω τους (αντιστατικό υλικό).
  • Διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε εξωτερικούς χώρους: Στέγαστρα όλων των τύπων, σκεπαστοί διάδρομοι, πέργκολες, στάσεις λεωφορείων, επικαλύψεις κερκίδων, διαφώτιστες πυραμίδες και θόλοι, ηχοπετάσματα, θερμο-ηχομονωτική υάλωση, επικαλύψεις κολυμβητηρίων, φωταγωγών, θερμοκήπια, επιγραφές, τηλεφωνικές καμπίνες, παράθυρα βιομηχανικών κατασκευών, αίθρια, ανοιχτές αγορές.

Εσωτερικές εφαρμογές: Διαχωριστικά, ντουζίερες, ψευδοροφές, επιγραφές, διαφημιστικές κατασκευές.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα πολυκαρβονικά φύλλα αποτελούνται από ένα νέο θερμοπλαστικό-τεχνοπολυμερικό υλικό. Παράγονται με τη μέθοδο της διέλασης και υπερέχουν έναντι του παραδοσιακού γυαλιού λόγω του χαμηλού βάρους τους, όπως φαίνεται στον πίνακα 1, που τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα αναφορικά με την μεταφορά, επεξεργασία και εγκατάσταση.

Οι πολλαπλές δυνατότητες εφαρμογών ξεκινούν από την χρήση των πολυκαρβονικών φύλλων σε αίθρια, ηλιακές οροφές, κιόσκια, παράθυρα, φεγγίτες, στέγαστρα, συρόμενα σκέπαστρα, φράχτες, ηχοπετάσματα, χωρίσματα εσωτερικών χώρων, θερ- μοκήπια και σταματούν στα όρια των σχεδιαστικών περιορισμών.

Το πάχος τους κυμαίνεται από 4 – 20 χιλιοστά με πλάτος 2100 και μήκος φύλλου 6000 χιλιοστά. Η ελάχιστη ακτίνα καμπύλωσης για το λύγισμα των φύλλων κυμαίνεται από 750 – 3500 χιλιοστά ανάλογα με το πάχος τους. Ο συντελεστής γραμμικής διαστολής των φύλλων είναι 6,5 x 10-5 (m/m 0C) 0,065 mm / m 0C και όσον αφορά στην πυρασφάλεια έχουν καταταγεί για αντίδραση στην φωτιά στην κλάση 1. Τα προφίλ πολυκαρβονικού παράγονται σε δύο διατομές. Τα προφίλ Η με προστασία U.V με πάχος που κυμαίνεται από 4 έως 16 χιλιοστά μήκους 6000 χιλιοστών και τα προφίλ U πάχους από 4 – 16 χιλιοστά μήκους 2100 χιλιοστών.

Στα κύρια χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το παραδοσιακό γυαλί, όπως φαίνεται και στο σχήμα 1. Η ευχρηστία και η ευκαμψία σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος τους διευκολύνει την κατεργασία τους για την οποία δεν χρειάζεται να γίνει χρήση ειδικών εργαλείων, δίνοντας όμως πολύ καλά αποτελέσματα στήριξης και στεγάνωσης. Η εύκολη και γρήγορη εγκατάστασή τους έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του κόστους. Η δυνατότητα παράδοσης σε όλα τα μεγέθη (μήκος και πλάτος) με μηδενικές φύρες για τον πελάτη, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και παχών για την κάλυψη διαφορετικών απαιτήσεων, η άμεση παράδοση με τα ολοκληρωμένα συστήματα στήριξης σε συνδυασμό με την ευκολία χρήσης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές τους, δίνουν απεριόριστες κατασκευαστικές δυνατότητες. Τα πολυκαρβονικά φύλλα καλύπτονται από 10ετή εγγύηση για κιτρίνισμα ή μείωση της μηχανικής αντοχής.