Πλεονεκτήματα δαπέδου deck

Πλεονεκτήματα δαπέδου deck

Τα πατώματα deck, συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά που διαθέτουν πολλές κατασκευές ξύλου, γεγονός που τα καθιστά μία πολύ καλή επιλογή στα πατώματα εξωτερικού χώρου. Στη παρακάτω λίστα, θα δείτε τα σημαντικότερα. Ποια είναι αυτά;

Αντοχή

Το συγκεκριμένο υλικό διαθέτει μεγάλη αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την όψη του. Γενικότερα, τα δάπεδα εξωτερικού χώρου, οφείλουν να είναι ανθεκτικά γιατί καθημερινά δέχονται πιέσεις τόσο από τα καιρικά φαινόμενα όσο και μικροοργανισμούς και έντομα που έρχονται σε επαφή με την επιφάνειά τους. Η υγρασία για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει το ξύλο όμως στην περίπτωση των πατωμάτων deck, αυτό δε συμβαίνει.

Αδιάβροχο υλικό

Σκεφτείτε το ξύλινο πάτωμα που θα τοποθετήσετε στον κήπο ή την αυλή σας να είναι γλιστερό και να φουσκώνει από την υγρασία; Με την τοποθέτηση πατώματος deck, αυτή η αγωνία θα εξαλειφθεί. Διαθέτουν αδιάβροχη προστασία και έτσι μπορείτε να ποτίζετε άνετα τα φυτά, χωρίς να ανησυχείτε μη βραχεί το πάτωμα, να περπατάτε άφοβα και να μην ανησυχείτε για τον καιρό.

Άνετο περπάτημα

Το περπάτημα πάνω σε δάπεδο deck, σου δίνει μία αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Η λεία επιφάνεια των πλακών και η ιδιότητά του να διατηρεί τη θερμοκρασία σε σταθερά επίπεδα και να μην επηρεάζεται από συνθήκες έντονης ζέστης, βοηθάει στο να απολαμβάνετε ένα άνετο περπάτημα.

Διαφορετικό σχήμα

Το σχήμα στα πατώματα deck ποικίλει, έτσι μπορείτε να βρείτε deck σε μορφή πλακιδίου, τάβλας ή σανίδας και να διαλέξετε το σχήμα που σας αρέσει ανάλογα με τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Προσέξτε το μέγεθος στα κομμάτια του δαπέδου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.