Οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης των κουφωμάτων

Οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης των κουφωμάτων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

Θα πρέπει να καθαρίζετε τα κουφώματά σας τουλάχιστόν μία φορά τον χρόνο. Εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, ή σε βιομηχανική περιοχή, θα χρειαστεί να τα καθαρίζετε συχνότερα. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας να μην βλάψετε με τον καθαρισμό τη λειτουργία και την εμφάνιση του κουφώματος. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ μαλακό πανί ή σφουγγάρι, άπλετο νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού, όπως το απορρυπαντικό πιάτων.

Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε πότε το λάστιχο ποτίσματος ή μηχάνημα πλυσίματος υψηλής πίεσης.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Φροντίστε την άρτια εμφάνιση του κουφώματος. Για να διατηρήσει το κούφωμα την αρχική άψογη εμφάνισή του, θα πρέπει να αφαιρέσετε υλικά οικοδομής που μπορεί να έχουν κολλήσει κατά την προετοιμασία του σπιτικού σας, όπως τσιμέντο, γύψος, ασβέστης κ.α. Να μην κολλάτε υλικά όπως κολλητική ταινία ή άλλου είδους ταινίες πάνω στα προφίλ αλουμινίου, καθώς μπορεί να βλάψουν τη βαφή. Εάν παρατηρήσετε ίχνη σιλικόνης ή κόλλας, χρησιμοποιήστε λίγο μπλε οινόπνευμα και ένα μαλακό ύφασμα ή βαμβάκι και αφαιρέστε τα με προσεκτική τριβή. Μην χρησιμοποιείτε υφάσματα με τραχιά επιφάνεια, σύρματα ή δυνατά καθαριστικά για τη φροντίδα του κουφώματος, τα οποία θα καταστρέψουν την επιφάνεια τους.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

Στα συρόμενα κουφώματα, φροντίστε οι οδηγοί ολίσθησης να μην έρχονται σε επαφή με χώμα ή διάφορα σκληρά στοιχεία. Τα βουρτσάκια θα πρέπει να παραμένουν καθαρά, χωρίς σκουπίδια ή κόλλες. Αναφορικά με τα ανοιγόμενα, για άριστη στεγάνωση και ανθεκτικότητα, δώστε προσοχή στα λαστιχάκια και λιπαίνετε όλα τα κινητά μέρη του κουφώματος με spray σιλικόνης μία φορά το χρόνο.